spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeTrump riscă să rămână fără bani

Trump riscă să rămână fără bani

-

Candidatul american Donald Trump a cheltuit 4,9 milioane de dolari pe cheltuieli legale în martie, îi mai rămân 6,8 milioane de dolari și s-ar putea confrunta cu o lipsă de fonduri pentru a acoperi cheltuielile pentru avocați, scriu Bloomberg și Politico , citând date din rapoartele privind finanțarea campaniei sale electorale.

Bloomberg raportează că Comitetul Național Republican (RNC, organismul de conducere al partidului) a refuzat să plătească facturile legale ale lui Trump. A cheltuit bani pentru asta de la comitetul politic Salvați America, care are dreptul de a colecta fonduri de la donatori. Din ianuarie a acestui an, comitetul a cheltuit aproximativ 60 de milioane de dolari pe taxe legale, iar la începutul lunii aprilie mai avea aproximativ 4 milioane de dolari în numerar.

- Advertisement -

După cum notează Politico, cheltuielile legale totale ale comitetului Salvați America au fost aproape la fel de mari ca cele ale comitetului de campanie al lui Trump (Make America Great Again Inc., MAGA Inc.), „subliniind modul în care problemele legale au consumat banii operațiunii sale politice”. ” Bloomberg amintește că legile SUA interzic unui comitet de campanie să finanțeze direct cheltuielile legale ale fostului președinte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img