spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăExterneTrump plăteşte 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de un...

Trump plăteşte 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces

-

Donald Trump va plăti 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces pentru fraudă legat de fosta sa „Universitate Trump”, marcând o schimbare completă de atitudine a președintelui ales care a promis să refuze orice compromis în acest dosar, transmite RFI.

- Reclama -

„Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump și o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universității sale frauduloase”, a declarat procurorul New Yorkului.

Pe lângă despăgubirile plătite, Donald Trump va trebui să achite şi o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislației din domeniul educației.

Viitorul președinte american pune astfel capăt unei afaceri care risca să îi afecteze  tranziția spre Casa Albă. Un termne în proces fusese fixat pe28 noiembrie în California.

„Chiar dacă nu avem nicio îndoială asupra faptului că Universitatea Trump ar fi avut câștig de cauză în proces, rezolvarea acestor litigii permite președintelui ales să se dedice în totalitate problemelor importante ale marii noastre națiuni”, a declarta Trump Organization într-un comunicat.

Universitatea Trump a fost înființată în 2004, cu promisiunea că îi va învăţa pe studenţi să facă avere în domeniul imobiliar, în schimbul anumitor sume de bani.

Șase ani mai târziu, universitatea, care elibera doar diplome, și-a închis porțile pe fondul unor polemici. Mai mulți studenți au depus plângeri în justiţie, plângându-se că li s-au oferit doar seminarii plătite de proastă calitate.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...