spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeTrump, ofensă la adresa UE: Statutul diplomaților din țările UE coborât

Trump, ofensă la adresa UE: Statutul diplomaților din țările UE coborât

-

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a coborât statutul diplomaţilor Uniunii Europene de la Washington în ordinea de precădere fără a notifica despre aceasta Bruxellesul, au declarat marţi oficiali ai Uniunii, potrivit Reuters transmite Agerpres.

- Reclama -
Donald Trump tosses off his overcoat as he speaks at a campaign event in an airplane hangar in Rome, New York. REUTERS/Carlo Allegri

Modificarea din protocol, care reflectă tensiunile din relaţia transatlantică, face mai puţin probabil ca diplomaţii UE de la Washington să fie invitaţi la evenimente de prim rang şi înseamnă că aceştia vor avea o importanţă mai redusă decât în timpul administraţiei Obama.

Această ofensă, despre care a relatat pentru prima oară Deutsche Welle, a putut fi constatată la funeraliile din 5 decembrie ale ex-preşedintelui american George H.W. Bush, când trimisul UE s-a aflat printre ultimii diplomaţi chemaţi să aducă un ultim omagiu fostului şef de stat, a declarat un oficial al Uniunii.

‘Înţelegem că a existat o modificare recentă în modul în care este implementată lista de precădere diplomatică de către protocolul Statelor Unite’, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, într-un briefing de presă, refuzând însă să dea alte detalii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img