Trump: Nu sunt mai presus de lege, dar am dreptul absolut să mă grațiez

0
138
Republican presidential nominee Donald Trump meets with law enforcement and first responders at the St. Johns County Sheriff's Department in St. Augustine, Florida. REUTERS/Jonathan Ernst

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat, vineri, că el ”nu este mai presus de lege” şi a reafirmat că are ”dreptul absolut” de a-şi acorda graţierea prezidenţială în ancheta privind o posibilă complicitate între Rusia şi echipa sa din campania prezidenţială din 2016, relatează AFP conform Agerpres.

„Nu sunt deasupra legii. Vreau ca nimeni să nu fie mai presus de lege”, a declarat el presei înainte de a pleca în Canada unde va participa la summitul G7 în Quebec. „Da, am dreptul absolut de a mă ierta. Dar nu o voi face pentru că nu am făcut nimic rău”, a adăugat el.

”Nu a existat nicio înţelegere secretă, nici un obstacol, este o ficţiune creată din multe piese şi o vânătoare de vrăjitoare”, a spus preşedintele american.

Trump a provocat un scandal după ce a afirmat că are ”dreptul absolut” de a-şi acorda graţiere prezidenţială, într-un mesaj difuzat luni pe Twitter, referindu-se la ancheta privind posibile înţelegeri între echipa sa de campanie şi Moscova în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016 precum şi o eventuală „obstrucţionare a justiţiei” din partea sa.