spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăDezvaluiriSecretul lui Kovesi și al lui Gabriel Oprea: Duhovnicul prins în parcare...

Secretul lui Kovesi și al lui Gabriel Oprea: Duhovnicul prins în parcare cu ofițeri SRI după ce a tras cu tancul și mitraliera

-

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea are același duhovnic ca și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: părintele Ciprian Gradinaru de la Patriarhie, un apropiat al Prea Fericitului Patriarh Daniel.

Potrivit unor surse, părintele Ciprian (foto) e duhovnicul mai multor șefi, foști sau actuali. din SRI, Armată și Interne, printre care se spune și Florian Coldea.

- Advertisement -

De altfel, joi seară, acesta a apărut într-un episod ciudat legat de SRI la Târgu Neamț.

Vineri,  Oprea a scris pe facebook: Duhovnicul meu, Părintele Ciprian de la Patriarhie, m-a învăţat să nu dau vina pe nimeni, m-a învăţat smerenia, iertarea şi răbdarea. Nu dau vina pe nimeni că mi s-au făcut dosare. Am citit undeva că mi le-a făcut Coldea, pentru că ar fi urmat ca eu să ajung la SRI şi Victor Ponta preşedinte, iar el să-şi piardă funcţia. Eu nu dau vina pe nimeni. Ştiu doar că eram vicepremier pe securitate naţională – singurul dup㠑90 – şi am ajutat întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Ştiu că în pomul cu roade se dă cu pietre. Eu sunt un om de cuvânt, am onoare, dar am constatat, într-un mod brutal şi dureros pentru mine şi pentru partidul meu, că în politica din România, ca să rezişti, nu este nevoie de onoare, nu e apreciat faptul că eşti serios în ce spui şi ce faci şi îţi respecţi cuvântul”.

“Eu sunt prieten bun cu duhovnicul ei, are duhovnic, părintele Ciprian. Am zis, ca om, din spovedanie, ce fel de om e? A zis că e un om deosebit, mergea şi la Piatra Neamţ şi se spovedea, ţine toate posturile. Eu o iubesc pe Codruţa creştina, care se spovedeşte. Ca şef DNA, normal că mai face greşeli. E o femeie credincioasă!”, a declarat recent Gigi Becali.

Parintele Ciprian Gradinaru a fost calugar la Manastirea Sihastria, in judetul Neamt, iar de 6 ani slujeste in  biserica de lemn ridicata langa viitoarea  Catedrala a Mantuirii Neamului.

„Când comandantul unităţii a aflat că vin de la mânăstire a făcut ochii mari şi m-a luat furier, la cancelaria sa”, a dezvaluit acum câțiva ani parintele Ciprian pentru Evenimentul zilei despre stagiul militar din 1990. Intrebat daca a tras cu tunul, parintele a dezvaluit: „Am tras cu de toate. Şi cu tunul şi cu puşca şi cu mitraliera… Am fost şi ochitor, şi încărcător, şi comandant de tanc!”.

Apariția a două autospeciale ale Serviciului Român de Informații (SRI) în curtea Primăriei Târgu Neamț i-a luat prin surprindere pe angajați, dar și pe trecători și a dat frâu liber la tot felul de speculații. Joi, în jurul orei 19.00, cele două mașini cu inscripția SRI-ului au intrat în parcarea din fața primăriei, iar din ele au coborât mai multe persoane îmbrăcate în uniforme negre și cu fețele acoperite de cagule. Șocul a fost imens pentru cei care se mai aflau la acea oră în primărie, iar trecătorii au fost convinși că este vorba de o descindere a mascaților. Lucrurile nu au stat așa, iar apariția părintelui Ciprian Grădinaru, starețul Mănăstirii Sihăstria, care slujește de câțiva ani în  biserica de lemn ridicată lângă viitoarea  Catedrală a Mântuirii Neamului, a încurcat și mai tare lucrurile. Ce să caute starețul la descinderea mascaților în primărie? De fapt, starețul Ciprian își dăduse întâlnire cu primarul Daniel Harpa în curtea primăriei, dar și cu un lucrător SRI pe care îl cunoștea și care se întorcea dintr-o misiune de la Suceava, scrie vineri presa locală .

„Starețul Ciprian venea de la București și stabilise să se vadă cu primarul Harpa în parcarea primăriei. De asemenea, un ofițer SRI, care fusese cu colegii săi într-o misiune la Suceava și se întorcea la București, l-a sunat pe starețul Ciprian. Cei doi se cunosc de ceva vreme, iar ofițerul le-a propus colegilor să treacă pe la părintele Ciprian ca să pună niște pomelnice la mănăstire. Părintele a stabilit cu sereistul să se vadă în parcarea primăriei, unde urma să se întâlnească și cu primarul Harpa. Și așa au ajuns cele două mașini pline cu cagulați la primărie de i-a speriat de moarte pe cei care mai erau la serviciu”, a declarat o sursă apropiată persoanelor implicate în acest eveniment potrivit sursei citate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img