Trump îl acuză pe șeful Departamentului de Sănătate după ce acesta a dezvăluit deficiențele majore din spitalele americane

0
193
Republican presidential nominee Donald Trump meets with law enforcement and first responders at the St. Johns County Sheriff's Department in St. Augustine, Florida. REUTERS/Jonathan Ernst

Preşedintele SUA Donald Trump l-a acuzat marţi pe inspectorul general al Departamentului de Sănătate de crearea unui ”dosar fals” privind deficienţele cu care se confruntă spitalele americane care se află în primele linii ale epidemiei de coronavirus, relatează Reuters conform Agerpres.

Preşedintele nu a oferit niciun motiv pentru a pune sub semnul întrebării raportul inspectorului general al Departamentului de Sănătate privind deficienţele critice.

Concluziile raportului au confirmat ceea ce guvernatorii, primarii şi oficiali locali din domeniul sănătăţii spun de săptămâni întregi: faptul că spitalele la nivel naţional nu au o capacitate suficientă pentru a face faţă valului de bolnavi de coronavirus.

Dar preşedintele Trump a sugerat faptul că inspectorul general este motivat politic şi a întrebat de ce acesta nu a discutat cu amirali, generali, vicepreşedinte sau alţi responsabili înainte de a elabora raportul. „Un alt dosar fals”, a scris Trump pe Twitter.