EXCLUSIV/ Ungaria a deschis NOAPTEA granița pentru muncitorii sezonieri doriți de Austria și Germania din România: AFACEREA SPARANGHELUL ȘI A ÎNGRIJITOARELOR

0
563

Ungaria a deschis marți noaptea frontiera dinspre România, la Nădlac, au informat mai multe surse pentru FLUX 24.

Mai mulți cetățeni români care au contactat FLUX 24 au precizat că ar fi sunat la Poliția română de Frontieră care ar fi confirmat informația.

În ultimele zile Germania și Austria ar fi anunțat că doresc să primească români pentru munca sezonieră în agricultură, dar și îngrijirea bătrânilor, la acest ultim capitol România interzicând exportul, dar în acest mod practic Ungaria a deschis exportul forței de muncă din România.

Germania are o mare problemă cu muncitorii sezonieri în agricultură. Ca și Italia și Spania care la fel se bazau pe muncitorii români. Problema pentru românii care au trecut deja granița în Ungaria este că la frontiera cu Austria sunt chestionați dacă au contracte de muncă în Austria și Germania.

Germania lua anual din România, Polonia și alte țări est europene 300.000 de muncitori.

În ultimele zile Germania a anunțat că va transporta aerian muncitori din România.

În lunile aprilie și mai, Eurowings va transporta zeci de mii de lucrători sezonieră din România spre Germania. Fermierii germani au nevoie de oameni pentru a aduna recoltele. Peste 40 000 de lucrători sezonieri vor fi transportați din Europa de Est (inclusiv din România, Bulgari și Polonia) spre diferite destinații din Germania, informează Airlines Travel.

Eurowings (parte Lufthansa Group) a primit misiunea de a transporta zeci de mii de muncitori sezonieri spre diferite destinații din Germania. Vor fi operate mai multe zboruri charter.

Pentru început se va zbura din Iași (IAS), Timișoara (TSR), Sibiu (SBZ), Cluj (CLJ) și București (OTP) spre destinațiile Berlin (SXF), Düsseldorf (DUS), Köln (CGN), Frankfurt (FRA), Hamburg (HAM), Karlsruhe (FKB), Leipzig (LEJ) și Nuremberg (NUE).

Săptămâna aceasta ar fi programate primele zboruri între București și Dusseldorf.

Pentru mai multe informații, contactați Asociația Fermierilor Germani – https://www.bauernverband.de.