spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăcoronavirusTrump îi sprijină pe manifestanții împotriva izolării din 3 state care sunt...

Trump îi sprijină pe manifestanții împotriva izolării din 3 state care sunt conduse de democrați

-

Preşedintele american, Donald Trump, a părut vineri să-i sprijine pe manifestanţii care protestează faţă de măsurile de izolare vizând să lupte împotriva răspândirii coronavirsului, lansând un apel la „eliberarea” a trei state conduse de guvernatori democraţi, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Cu litere mari şi la interval de câteva minute, miliardarul republican a scris pe contul său de Twitter urmărit de circa 80 de milioane de abonaţi: „Eliberaţi Minnesota!”, Eliberaţi Michigan!” şi ”Eliberaţi Virginia!”.

Pentru ultimul stat, el a adăugat referindu-se la dreptul americanilor de a purta arme: „Şi salvaţi formidabilul Al Doilea Amendament. Este sub asediu!”.

Aceste trei state sunt conduse de guvernatori democraţi care le-au ordonat locuitorilor să rămână acasă. Pandemia a făcut peste 30.000 de morţi în Statele Unite care înregistrau vineri circa 700.000 de cazuri de coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

Michigan numără aproape 2.000 de morţi, Virginia 208 şi Minnesota 87 de decese.

În aceste state, manifestanţii au încălcat în această săptămână ordinul de a rămâne acasă pentru a protesta faţă de măsurile de izolare şi a îndemna guvernatorii să repornească economia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img