spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeProgram de 19 miliarde dolari pentru agricultorii americani anunțat de Trump

Program de 19 miliarde dolari pentru agricultorii americani anunțat de Trump

-

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri un nou program de sprijin masiv pentru agricultorii americani – un bazin de alegători fideli – care sunt puternic afectaţi de impactul pandemiei de COVID-19 asupra celei mai mari economii mondiale, scrie AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Liderul administraţiei de la Washington, care vizează al doilea mandat în noiembrie, a profitat de briefingul său cotidian de presă privind lupta împotriva ravagiilor coronavirusului pentru a anunţa că 19 miliarde de dolari ajutor direct şi indirect sunt pe drum spre câmpiile ţării.

„Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari pentru minunaţii noştri agricultori şi crescători de animale care trebuie să facă faţă repercusiunilor pandemiei mondiale”, a declarat preşedintele SUA.

Secretarul agriculturii, Sonny Perdue, a precizat că 16 miliarde de dolari vor merge direct la agricultori, iar restul de trei miliarde de dolari vor servi pentru achiziţionarea de produse alimentare proaspete pentru persoanele cele mai defavorizate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img