spot_img
23.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneTrump i-ar fi oferit grațierea lui Assange în schimbul Rusiei

Trump i-ar fi oferit grațierea lui Assange în schimbul Rusiei

-

Unul dintre avocații lui Julian Assange a spus în instanță că administrația președintelui Donald Trump i-a oferit fondatorului WikiLeaks grațierea în schimbul declarației publice că Rusia nu a fost implicată în atacurile cibernetice date asupra corespondenței electronice a Partidului Democrat din 2016, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Assange a fost arestat anul trecut la Londra, la cererea Statelor Unite, sub acuzația de spionaj, care datează din 2010. El urmează să fie audiat săptămâna viitoare în cadrul procedurii de extrădare.

În cadrul audierii preliminare din 19 februarie, în fața unui tribunal din Westminster (centrul Londrei), unde se pot contesta procedurile de extrădare, avocatul lui Assange, Edward Fitzgerald, a declarat că, în 2017, un fost membru al Congresului SUA, Dana Tyrone Rohrabacher (republican-California), l-a vizitat pe Assange, refugiat pe atunci în Ambasada Ecuadorului la Londra, de teama arestării sale.

Fitzgerald a declarat judecătorului că o altă avocată a lui Assange, Jennifer Robinson, a spus că, în cadrul vizitei sale la fondatorul WikiLeaks, Rohrabacher a susținut că urmează instrucțiunile lui Trump și că Statele Unite vor fi dispuse să-l grațieze pe Assange sau să-i ofere altă cale de a se elibera dacă va spune că Rusia nu este implicată în scurgerile de informații de la Comitetul Național al Partidului Democrat (DNC).

În 2016, când Donald Trump și Hillary Clinton concurau pentru președinția SUA, WikiLeaks a făcut publice mii de e-mailuri jenante pentru DNC.

Procurorul special al Statelor Unite ale Americii, Robert Mueller, care a investigat amestecul Rusiei în alegerile din 2016, a stabilit că membrii serviciilor de informații militare ale Rusiei, cunoscute sub numele de GRU, au piratat serverul DNC, ca parte a unei campanii mai mari a Kremlinului menită a semăna discordie și susținere pentru Trump.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...