spot_img
18.2 C
București
marți, mai 24, 2022
Acasă#FreeIranTrump dă de înțeles că se va retrage din acordul cu Iranul:...

Trump dă de înțeles că se va retrage din acordul cu Iranul: E ORIBIL/ ULTIMATUMUL EXPIRĂ ÎN 12 MAI

-

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat încă o dată luni acordul „oribil” asupra programului nuclear iranian, cu câteva zile înaintea unei decizii, foarte aşteptată, cu privire la viitorul acestui text negociat de predecesorul său Barack Obama, relatează AFP.

„În şapte ani, acest acord va expira şi Iranul va putea dezvolta arme nucleare”, a declarat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său nigerian, Muhammadu Buhari, la Casa Albă. „Este inacceptabil, şapte ani e ca mâine”, a adăugat el.

„Este un acord care nu a fost aprobat de multă lume şi este un acord oribil pentru Statele Unite”, a insistat preşedintele american.

Întrebat despre declaraţiile premierului israelian, Benjamin Netanyahu, care a afirmat că ţara sa deţine noi „dovezi concludente” privind un program secret iranian pentru a se dota cu arma nucleară, Donald Trump a rămas evaziv.

„Este un lucru bun ce a făcut astăzi (luni) Israelul cu conferinţa de presă”, a răspuns el simplu, fără să intre în detalii.

Donald Trump ameninţă de mai multe luni că va retrage Statele Unite din acest acord pe care îl consideră prost, iar temerile sunt mari printre susţinătorii acordului – în special Uniunea Europeană – că va trece la acţiune, pe 12 mai, când va expira ultimatumul dat europenilor pentru a obţine concesii din partea Iranului, ceea ce Teheranul refuză categoric.

„Nu vă voi spune ce decizie voi lua la 12 mai sau înainte, dar vom lua o decizie”, s-a mărginit el să afirme.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...