spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriArabia Saudită dă înapoi în apropierea de Israel: MOSSAD ȘI UN ATENTAT...

Arabia Saudită dă înapoi în apropierea de Israel: MOSSAD ȘI UN ATENTAT LA MECCA

-

Doi arabi israelieni sunt judecaţi în Arabia Saudită pentru spionaj şi pregătirea unui atentat cu ocazia marelui pelerinaj musulman la Mecca, potrivit actului de acuzare şi ediţiei de luni a presei locale, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Cei doi acuzaţi au intrat în Arabia Saudit având paşapoarte ale unui stat arab pentru a efectua „omra”, micul pelerinaj, potrivit actului de acuzare a cărui copie a fost obţinută de AFP de la o sursă prezentă la prima audiere.

Cei doi au fost puşi sub acuzare de procuratura saudită pentru colaborare „cu Mossadul (serviciul de informaţii) israelian, de a fi venit în regat pentru o misiune pe care le-a încredinţat-o Mossadul cu scopul de a culege informaţii pentru acesta” şi de a fi planificat „un act terorist pentru sezonul când are loc hajj”, marele pelerinaj anual.

Unul dintre ei a mai fost inculpat pentru că a intrat în contact cu un membru al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi că şi-a declarat „simpatia” pentru acest grup.

Procesul a început luni în faţa Curţii Penale specializate din Riad, potrivit cotidianelor Okaz şi Al-Riyadh care nu au precizat când au fost arestaţi cei doi.

Arabia Saudită şi Israelul nu întreţin relaţii diplomatice, dar în ultima vreme au apărut semne de deschidere la Riad cu recente apeluri în favoarea păcii statul evreu.

Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a afirmat, într-un interviu publicat la 3 aprilie de revista americană The Atlantic, că israelienii au „dreptul” de a avea propriul stat naţiune, ca şi palestinienii, cel mai recent semnal public că legăturile dintre Arabia Saudită şi Israel se pot apropia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...