spot_img
22.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
Acasă#IerusalimIsraelTrump, Bibi, Dragnea și joaca cu Ierusalimul

Trump, Bibi, Dragnea și joaca cu Ierusalimul

-

COMENTARIU DE ANDREI BĂDIN

- Reclama -

Chestiunea cu Ierusalimul capitala Israelului e mult interesantă mai ales privind în culise. Trump a făcut mișcarea (recunoscând de fapt o decizie veche a Congresului) pentru a muta în principal atenția de la scandalul cu Rusia și a-și fideliza electoratul radical republican filosemit, inclusiv o parte a finanțelor mondiale, care îi cereau să-și respecte promisiunea electorală.

Bibi are și el probleme în Israel (are 2 dosare) și se vorbea că de Crăciun urma să fie inculpat și s-ar fi încercat forțarea demisiei. Țările arabe care țipă de grija Palestinei nu vor de fapt un concurent, totul e doar pentru imagine= NIMENI nu vrea statul Palestina. Guatemala care a sărit primă are o istorie veche de afaceri militare cu Israelul. În ultimul timp Israelul joacă pentru a prelua o parte a influenței în Europa Centrală și de Est în înțelegere cu Trump și asta ar fi scăparea lui Bibi.

Nota bene: Bibi joacă la fel de frumos și cu Putin.

Marile puteri au interese și rareori prieteni, dar israelienii țin enorm la astfel de gesturi și mai ales NU le uită.

Aici Dragnea trebuie să le dea o primă consultanților evrei. E primul sfat care merită toți banii…În rest Trump și Bibi și-au consolidat singura alianță pe care o mai au. Donald e din ce în ce mai singur, Bibi la fel. Dreapta mondială se face că plouă în susținerea duetului, iar stânga e nervoasă rău. Și culmea Dragnea al nostru a defectat de la stânga. Nu întâmplător. Și ăla din Honduras are probleme cu dosarele. Iar Soros care și el are probleme vede că cei doi mari adversari ai săi se aliază într-o alianță cu socialiștii din RO, plus grupul de la Vișegrad.

Joaca nu e simplă nici în RO: Marele Mut s-a plimbat și el prin Israel sperând la susținere, răvăsășitoarea s-a pozat la Zidul Plângerii în sandale. Acum Ioha tace! O eventuală decizie privind mutarea ambasadei noastre la Ierusalim e apanajul președintelui.

Astea sunt o parte din piesele din puzzle….

Și unii aruncă cu sticle incendiare în curtea celorlalți. E un joc din care și unii și ceilalți vor o negociere…

Să urmărim cu atenție, zic!

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...