spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăEconomieComertTrump anunță războiul comercial cu China joi seară la 18.30

Trump anunță războiul comercial cu China joi seară la 18.30

-

Președintele american Donald Trump va anunța măsurile restrictive ale SUA împotriva Chinei pe 22 martie la ora 12:30 la Washington (ora 18:30 la București), a anunțat Casa Albă.

- Reclama -

Președintele american va dezvălui joi noi sancțiuni comerciale împotriva Chinei, pe care el a acuzat-o de furtul de proprietate intelectuală în detrimentul companiilor americane, întărind temerile legate de o dispută comercială globală gravă, transmite Sputnik.

Donald Trump va semna un „memorandum prezidențial care vizează agresiunea economică a Chinei”, mai este prevăzut, de asemenea, în agenda sa oficială, dând tonul abordării.

Această nouă ofensivă protecționistă este anunțată la doar două săptămâni după ce a promulgat taxe de 25% la importurile de oțel și 10% la aluminiu, suscitând o reprobare internațională și critici serioase în cadrul taberei republicanilor.

Beijingul ar putea să se răzbune vizând produsele agricole din SUA, cum ar fi soia, sorgul și carnea de porc, acordând prioritate regiunilor care au votat pentru Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016, obiectiv care ar putea fi, de asemenea, vizat de măsurile posibile ale Uniunii Europeană, potrivit The Wall Street Journal, citat de Sputnik France.

Statele Unite și China sunt acum parteneri economici și financiari strâns legați. Cu toate acestea, administrația Trump acuză Beijingul de „concurență neloială” prin exportul către primele puteri mondiale mondiale, în mare parte, a mărfurilor subvenționate vândute la prețuri scăzute, ceea ce a dus la un imens deficit comercial.

Anul trecut, Statele Unite au înregistrat cu gigantul asiatic un deficit doar pentru comerțul cu mărfuri (cu excepția serviciilor) de 375,2 miliarde dolari, în creștere cu 8,1% față de anul trecut.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...