spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeTrump anunță o nouă întâlnire cu Kim Jong Un. Îmi place de...

Trump anunță o nouă întâlnire cu Kim Jong Un. Îmi place de el. El mă place

-

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat luni că „cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi şi-a apărat în acelaşi timp eforturile depuse pentru a convinge Phenianul să renunţe la armele sale nucleare, transmite agerpres.

Într-un interviu acordat Reuters, Trump, care a avut un summit istoric cu Kim pe 12 iunie, a spus că el crede că partea nord-coreeană a făcut paşii specifici spre denuclearizare, în ciuda unor largi dubii asupra dorinţei lui Kim de a renunţa la arsenalul său.

- Reclama -

În interviu, Trump a pus pe seama „marii chimii” dintre el şi Kim ameliorarea problemei nucleare, care anul trecut a generat temeri privind un nou război coreean.

- Advertisement -

„Îmi place de el. El mă place.(…) Am foarte bune relaţii personale cu preşedintele Kim şi cred că asta ne ţine împreună”, a spus liderul de la Casa Albă.

Întrebat despre o posibilă viitoare întâlnire cu Kim Jong Un, Donald Trump a răspuns că „cel mai probabil” aceasta va exista, dar nu a dorit să comenteze mai mult şi nici nu a oferit detalii asupra momentului sau locului de desfăşurare. 

Insistând că „o mulţime de lucruri bune se întâmplă” cu Coreea de Nord, Trump s-a plâns că Beijingul nu a ajutat la fel de mult ca în trecut din cauza disputei sale comerciale cu Statele Unite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img