Trump anunță că va expulza 3 milioane de imigranți

0
334

Președintele ales al SUA Donald Trump a declarat în emisiunea 60 minutes de la CBS că va expulza două până la trei milioane de imigranti fara acte „imediat” după preluarea mandatului.

În primul său interviu de televiziune de la câștigarea alegerilor prezidențiale, domnul Trump a insistat că va construi un zid între SUA și Mexic, scrie The Independent.

‘Vom lua oamenii care sunt criminali și care au caziere judiciare, care aparțin bandelor, care sunt traficanți de droguri, fără îndoială vreo 2 milioane, poate chiar 3 milioane (de persoane), și îi vom alunga in țara noastră, (pentru că) ei sunt aici ilegal’, a declarat Trump în timpul emisiunii ’60 de minute’ de pe CBS, care va fi difuzată duminică seara.

Revenind la linia dură din campania sa electorală, după ce și-a mai temperat discursul fiind ales marți președinte al SUA, Trump a reafirmat, de asemenea, că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, pentru a limita imigrația ilegală.

În unele zone, președintele ales a admis că ar putea fi ‘garduri’, însă, a insistat el, ‘un zid este mai potrivit’. ‘Sunt foarte bun la asta, la ceea ce se cheamă construcție’, a ironizat patronul Trump Organization, vastă rețea de hoteluri și imobile de lux.

În timpul campaniei sale, Donald Trump a promis că va înălța un zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, care va fi finanțat în proporție de 100% de Mexic.

El s-a angajat de asemenea, în timpul unui miting desfășurat la sfârșitul lui august în Phoenix, Arizona, să expulzeze imediat ce se va instala la Casa Albă în jur de două milioane de imigranți ilegali ‘criminali’.