spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriTrimisul special al lui Putin la București: Trebuie să acordăm mai multă...

Trimisul special al lui Putin la București: Trebuie să acordăm mai multă atenție țării voastre

-

Noi ne-am întâlnit în această dimineață cu secretarul de stat al MAE care s-a referit în special la faptul că s-a dat undă verde relațiilor din sfera culturii, educației, științei, tineretului dintre România și Rusia. Şi eu cred că politica este politică, probleme dificile vor exista întotdeauna, dar relația cuturală trebuie să se păstreze deoarece cultura românească (literatura, poezia) este unică și ar fi păcat dacă publicul rusesc nu ar afla ce se întâmplă în România contemporană în domeniul culturii, precum și dacă publicul românesc contemporan nu ar afla ce se întâmplă în Rusia, a declarat la Digi 24  Mihail Şvîdkoi, consilierul lui Vladimir Putin pentru cultură, fost președinte al televiziunii și radioului, trimisul special al lui Vladimir Putin pentru cooperare culturală.

- Reclama -

Consider că Valerii (Kuzmin, ambasadorul Rusiei – n.r.) a dat puțin, putea oferi 200. Soția mea, atunci când a aflat despre asta, a fost dezamăgită că nu are posibilitatea să trimită bani pentru cumpărarea acestei sculpturi. Primii bani străini i-a câștigat în România la mijlocul anilor ’70, atunci când a jucat în filmul „Mama”, un muzical franco-româno-sovietic renumit, a spus consilierul lui Putin despre donația de 100 de euro dată de ambasadorul rus la București pentru Cumințenia Pământului.

Nu renunțăm la Crimeea indiferent de câte zile ale culturii române se vor desfășura la Moscova. În același timp, eu consider că dacă copiii ruși nu știu cine este Eminescu este foarte rău, la fel și dacă copiii români nu știu cine este Lermontov sau Pușkin, a mai afirmat Mihail Şvîdkoi.

Eu, în ultimii aproximativ 40 de ani, spre exemplu, am considerat că România, Bulgaria, fosta Iugoslavie au fost ţări au avut întotdeauna legături tradiționale cu Rusia, indiferent de circumstanțele politice. De aceea am și venit, pentru că mi se pare că trebuie să acordăm mai multă atenție țării voastre, culturii voastre deoarece, repet, este un loc cu multă istorie, o cultură foarte veche și fără ea, percepția noastră despre lume ar fi incompletă. Eu nu cred că este nostalgia unui om în vârstă. Consider că astăzi relațiile cu România sunt într-adevăr mai importante, suntem vecini la Marea Neagră, suntem membri comuni ai Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, care ar putea fi mai bună. Există o serie de probleme politice pe care trebuie să le rezolvăm împreună, a susținut consilierul lui Putin.

Bunicul lui Şvîdkoi s-a născut în Basarabia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img