spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizePreşedintele Parlamentului Ungariei în campanie electorală pentru UDMR în Transilvania

Preşedintele Parlamentului Ungariei în campanie electorală pentru UDMR în Transilvania

-

Preşedintele Parlamentului Ungariei, László Kövér, prezent duminică la Sfântu Gheorghe pentru a susţine campania electorală a UDMR pentru alegerile parlamentare, şi-a exprimat speranţa că maghiarii din Transilvania vor avea o reprezentare puternică în forul legislativ al României şi că relaţiile dintre Parlamentul de la Bucureşti şi cel de la Budapesta vor fi mai apropiate pe viitor.

- Reclama -

László Kövér, care este şi preşedintele onorific al Partidul Civic Maghiar (PCM), a arătat că UDMR şi PCM s-au aflat timp de mai mulţi ani în concurenţă, dar acum au decis să îşi unească forţele şi să susţină candidaţi comuni, pentru a spori, astfel, şansele de reprezentare a comunităţii maghiare.

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat că prezenţa oficialului maghiar are o semnificaţie importantă, întrucât confirmă sprijinul autorităţilor de la Budapesta în ce priveşte comunitatea maghiară din România.

„Faptul că stăm la aceeaşi masă relevă faptul că avem un ţel comun, anume să atragem mai multe voturi pentru reprezentarea comunităţii maghiare (…). Vedem foarte clar că în România, în ultimii ani de zile, se restrâng posibilităţile comunităţii maghiare, iar răspunsul nostru este foarte clar, ne-am unit sau, mai bine zis, ne-au unit cei care vor să ne restrângă drepturile (…) şi aşteptăm un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare”, a declarat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, UDMR doreşte să obţină un scor electoral de 7% şi să se „aşeze la masa deciziilor”, pentru ca astfel minoritatea maghiară, prin reprezentanţii ei, să aibă un cuvânt de spus în ce priveşte problemele ce o vizează.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, prezent şi el la întâlnirea cu László Kövér, a catalogat acest moment ca fiind unul „istoric”, amintind că până acum, din punct de vedere politic, nu au fost de aceeaşi parte a „baricadei”, dar acum „trag căruţa în aceeaşi direcţie”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...