spot_img
35 C
București
luni, august 8, 2022
AcasămediuTrimisul Patriarhului Daniel la Moscova: Vladimir este unul dintre sfintii preferati ai...

Trimisul Patriarhului Daniel la Moscova: Vladimir este unul dintre sfintii preferati ai Romaniei

-

Seful delegatiei Patriarhiei Romane la Moscova, Mitropolitul Nifon al Targovistei, pentru a participa la festivitățile ocazionate de implinirea a 1000 de ani de la mutarea la Dumnezeu a Sfântului Vladimir a declarat intr-un interviu in presa rusa ca Vladimir ar fi unul dintre sfintii preferati ai Romaniei. Declaratia a fost facuta intr-un interviu pentru agenția ruseasca „Blagovest Info”, acordat jurnalistului Dimitrie Vlasov, transmite lonews.ro.

- Reclama -

CITITI SI:Patriarhul Daniel l-a trimis pe Mitropolitul Nifon la Patriarhul Kiril al Rusiei

Mai întâi de toate, aș dori să-mi exprim bucuria imensa de a ajunge la Moscova, pentru festivități, ca reprezentant al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României și al întregii Biserici Ortodoxe Române. Cu frații mei care reprezintă celelalte Biserici Ortodoxe locale, voi participa la Liturghia solemnă din Biserica „Hristos Mântuitorul”. Printul Vladimir este cu adevărat egal al Apostolilor. Și este foarte important ca mulți oameni sa-i cunoasca pe sfinții ortodocși care au stat la baza creștinarii lor. România a fost convertita la Hristos, putin diferit. Nu știm data exactă la care s-au fondat primele comunități creștine pe teritoriul nostru, dar tradiția relatează că ele au apărut cu mult timp în urmă, după misiunea Sfântului Apostol Andrei, Intaiul Chemat, pe teritoriul actual al României, care a fost provincie romană, Dacia. Eu pot asigura că Printul Vladimir este foarte venerat în țara noastră, acesta fiind unul dintre sfinții nostri preferati, a spus Mitropolitul Nifon.

Nifon s-a referit si la situația în Republica Moldova, unde, de peste douăzeci de ani, alături de Mitropolia Moldovei din Patriarhia Moscovei, exista si o Mitropolie a Basarabiei, sub jurisdicția Patriarhiei Române: Cele doua Biserici ale noastre, română și rusă, poarta discutii pe această temă. Există o comisie bilaterală și, sperăm, vom gasi o soluție care sa fie potrivita ambelor părți, în viitorul apropiat. Esential ramane ca, în ciuda unor dezacorduri, Bisericile noastre sa-si mențina comuniunea canonică și euharistică deplină.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...