spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăEconomieAgriculturaTrilioanele de dolari din Marea Caspică

Trilioanele de dolari din Marea Caspică

-

La summitul Mării Caspice de la Aktau – Rusia, Iran, Azerbaijan, Kazahstan și Turkmenistan – s-a ajuns la o înțelegere privind statutul acestei mări, nu însă și în ce privește trasarea unor frontiere martime, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că vor mai fi necesare si alte acorduri în legătură cu stabilirea frontierelor maritime ale celor cinci țări. Sâmbătă a avut loc o reuniune a ministrilor de externe din aceste tari, la care ministrul rus de externe a spus că s-a ajuns la o înțelegere ce va permite conlucrarea în diferite domenii, imediat ce va fi semnat acordul de cooperare. Potrivit Kremlinului, țările dezbat încheierea unui posibil acord din 1996. Miza negocierilor este accesul la zăcămintele extrem de mari de gaze naturale ale regiunii caspice, a căror valoare este estimată la trilioane de dolari.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...