spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalize"Trebuie să fii nebun ca in plină criză să propui creșteri de...

„Trebuie să fii nebun ca in plină criză să propui creșteri de impozite și taxe! Una din soluții este simplă: posibilitatea ca IMM-urile să le poată da angajaților vouchere de vacanță deductibile din impozitul pe salarii și nu din cheltuieli cum este acum”

-

Trebuie sa fii nebun ca in plină criza sa propui creșteri de impozite și taxe! Întotdeauna când Romania a avut dificultăți, guvernanții s-au gândit sa mărească fiscalitatea și niciodată efectul nu a fost cel așteptat. Poate se încasează niște bani pe termen scurt, dar pe termen lung vom deconta facturi uriașe!Măsurile propuse lovesc direct in IMM-uri fără a fi vreo urma de îndoiala. Răspunsul firesc va fi dispariția de locuri de munca și un nou exod al forței de munca in afara, după părerea mea, afirmă pe Facebook Dorin Valeriu Bădulescu, secretar general adjunct PMP, președintele Uniunii Mediatorilor, fost judecător.

- Reclama -

Dacă tot apar astfel de măsuri de constrângere, orice guvernant sănătos la cap s-ar gândi cum sa limiteze efectele ce vor apare. Lipsa forței de munca e o realitate groaznica de ceva timp, capitalul autohton este sugrumat de fiscalitate și atunci ce se întâmpla? IMM-urile afectate fie vor inchide, fie vor continua și se vor confrunta cu veșnica problema a reducerii cheltuielilor cu impozitele luând in calcul inclusiv renunțarea la unii angajați.De aceea, pentru a se atenua astfel de măsuri, de ce guvernul nu se gândește cum sa prevină fenomenul, ba chiar sa atragă forța de munca? Una din soluții este simpla: posibilitatea ca IMM-urile sa le poată da angajaților vouchere de vacanta deductibile din impozitul pe salarii și nu din cheltuieli cum este acum. Așa se obține stabilitate și se poate menține forța de munca, mai spune Bădulescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img