spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeTraseism politic american: Michael Bloomberg a redevenit democrat după ce dezertase la...

Traseism politic american: Michael Bloomberg a redevenit democrat după ce dezertase la americani VREA SĂ FIE ADVERSARUL LUI TRUMP LA PREZIDENȚIALE

-

Omul de afaceri american Michael Bloomberg a revenit miercuri în Partidul Democrat. Presa americană crede că miliardarul se pregătește de lansarea în cursa prezidențială din 2020, transmite Radio France.

- Reclama -

După cum relatează Reuters, Michael Bloomberg explică această decizie – pe care a anunţat-o cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului – prin riscul unei crize constituţionale pe care o reprezintă preşedinţia lui Donald Trump.

Miliardarul este fondatorul agenţiei de ştiri economice şi financiare care-i poartă numele, iar revista Forbes îl creditează cu o avere de 51,8 miliarde de dolari; s-a angajat în favoarea mai multor cauze, precum lupta împotriva încălzirii globale şi controlul armelor de foc.

Daily Beast spune la rândul său că Bloomberg a fost de-a lungul vieții un membru democrat, până în 2001, când a trecut la Partidul Republican. El a devenit independent în 2007. New York Timesraporta anterior că Bloomberg are în vedere campania prezidențială din 2020 în calitate de democrat.

The Guardian reamintește că Bloomberg a fost un critic frecvent al lui Trump. El a donat 80 de milioane de dolari pentru a ajuta democrații să obțină controlul asupra Camerei Reprezentanților în alegerile de la mijlocul mandatului și 20 de milioane de dolari pentru a ajuta democrații să candideze în Senat, pe care republicanii îl controlează cu 51 de voturi la 49.

Democrații urmăresc să câștige 23 de noi locuri în Congres pentru a câștiga majoritatea în camera inferioară, ceea ce – spun analiștii politici – este mult mai probabil decât să câștige controlul în Senat.

În orice caz, luarea controlului asupra oricărei camere ar avea un adevărat efect de pârghie pentru democrați în ce privește supraveghea lui Trump și le va da inclusiv puterea de a organiza audieri și a cita oficiali.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...