spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăEconomieTransgaz a pierdut preluarea transportatorului grec de gaze naturale

Transgaz a pierdut preluarea transportatorului grec de gaze naturale

-

Autoritățile elene au acceptat oferta depusă de consorțiul format din Snam (Italia), Enagas Internacional (Spania) și Fluxys (Belgia) pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni la transportatorul național de gaze naturale DESFA, achiziție de care a fost interesată și Transgaz, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Achiziția participației majoriare la DESFA, companie ce asigură transportul spre Grecia al gazelor din Bulgaria și Turcia, ar fi permis Transgaz și României să-și sporească și consolideze rolul în dezvoltarea coridorului vertical integrat nord-sud de transport al gazelor naturale, care pleacă de la bogatele zăcăminte din regiunea Mării Caspice și ajunge până în Europa Centrală, dar și în diversificarea surselor de import de gaze în Europa. Snam, Enagas și Fluxys au oferit 535 milioane de euro pentru cumpărarea unui pachet de 66% la compania greacă de la Hellenic Petroleum și HDRAF, autoritatea elenă din domeniul privatizării. Oferta este cu aproape 80 de milioane de euro peste suma de 457 milioane de euro propusă de consorțiul din care făcea parte Transgaz, alături de companiile spaniole Regasificadora del Noroeste și Reganosa Asset Investments (ambele parte a holdingului Reganosa) și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...