spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăhighlightTraian Băsescu anunță că are DOCUMENTE care ar atesta înscenarea din cazul...

Traian Băsescu anunță că are DOCUMENTE care ar atesta înscenarea din cazul fratelui său

-

Voi demonstra cu documente înscenarea din cazul fratelui meu, a declarat fostul președinte Traian Băsescu duminică seară la România TV.

Plecaţi de la premisa că la prima încercare de şantaj a fratelui meu a fost informat Parchetul General. Nu ştiu dacă o să demonstrez cu acte înainte de judecarea apelului, a precizat Băsescu.

- Advertisement -

Mircea Băsescu a fost condamnat în luna ianuarie la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, iar Marian Căpăţână a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

- Advertisement -

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

În iunie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să fie puşi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Atunci, instanţa a dispus, de asemenea, că Mircea Băsescu nu avea voie să părăsească judeţul Constanţa şi să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosar, iar Marian Căpăţână nu putea părăsi municipiul Bucureşti şi nu se putea apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img