spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeTraficanții de țigări din Moldova aveau detector antispionaj

Traficanții de țigări din Moldova aveau detector antispionaj

-

Procurorii DIICOT și polițiști din Iași, Bacău și Vaslui au efectuat duminică 35 de percheziții, în cadrul unei acțiuni de amploare de destructurare a cinci grupări infracționale, care se ocupau cu contrabanda de țigări.

- Reclama -

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete de contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept.

Potrivit unor surse judiciare, una dintre percheziții a avut loc la sediul Sectorului de Poliție de Frontieră Fălciu din județul Vaslui, un polițist de frontieră fiind suspectat că îi ajuta pe traficanți să aducă țigările din Republica Moldova.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 — 2017, în zona Pieței Sfântul Ilie din municipiul Bârlad, au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfășurarea, în mod constant, de activități de primire, deținere, transport și vânzare de țigări de contrabandă aduse din Republica Moldova.

Anchetatorii susțin că introducerea în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră.

Totodată, 50 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Vaslui.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...