Traficanți de cocaină, prieteni cu omul de încredere al primarului din Timișoara, ridicați de DIICOT/ UPDATE: AU FOST REȚINUȚI PENTRU 24 DE ORE. URMEAZĂ CA JUDECĂTORII SĂ APROBE ARESTAREA PENTRU 30 DE ZILE

0
163

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara și a ofițerilor Antidrog din cadrul BCCO Timișoara, în această dimineață – anchetatorii au descins la aproape 30 de locații din Timiș și Bihor pentru a destructura una dintre cele mai puternice rețele de trafic de cocaină. Printre cei vizați sunt celebrul infractor Lucian Boncu și prietenul acestuia, Alin Huc, fost Oiță, doi dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu, cu care nu se sfia să chefuiască. Într-o înregistrare publicată de PRESSALERT.ro, Nasleu le făcea dedicații într-un club de manele – „pentru frații lui, pentru armata lui, pentru Luci Boncu, pentru Alin Oiță, pentru Barbu, Sașa, pentru Marin Gheța, toată brigada”, a cântat manelistul, scrie Press Alert din Timișoara.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Timiş (22) şi Bihor (2), la traficanţi de droguri şi lideri ai lumii interlope din Timişoara, implicaţi în şantaje, reglări de conturi şi extorcări.

UPDATE: În urma audierilor, procurorul de caz a decis reținerea a 14 dintre cei aduși la audieri, iar șase au fost lăsați în libertate sub control judiciar. Boncu și Oiță au fost reținuți  pentru 24 de ore și împreună cu alți patru membrii ai grupării au fost duși, sub escortă, la arestul de la Poliția Arad.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anilor 2017 – 2019, la nivelul municipiului Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină.

Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaje, reglări de conturi, extorcări).

„Protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara. Acesta asigura protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum. Gruparea controla majoritar piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piaţa din municipiul Timişoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul şi în condiţiile stabilite de aceştia”, spun procurorii.

Conform DIICOT, unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantităţi de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care şi-a dezvoltat-o în timp.

„Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracţional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităţilor de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceştia. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte şi cetăţeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecţi îşi investeau banii obţinuţi din traficul de droguri şi în alte activităţi lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obţinerii de profituri mai mari”, precizează anchetatorii.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara au fost aduse 22 de persoane la audieri.