spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăSpecialTot mai mulţi lideri occidentali fac apel la negocieri cu preşedintele sirian...

Tot mai mulţi lideri occidentali fac apel la negocieri cu preşedintele sirian Bashar al-Assad pentru a lupta cu ISIS

-

Tot mai mulţi lideri occidentali fac apel la negocieri cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic şi a pune capăt războiului civil din Siria, care determină mii de oameni să fugă în Europa, relatează Euronews, conform Mediafax.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a declarat marţi că Occidentul ar trebui să îi implice pe Assad şi aliaţii săi, Iranul şi Rusia, în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic, care avansează în Siria şi vrea să înfiinţeze un califat islamic în Orientul Mijlociu.

- Advertisement -

Preşedintele austriac, Heinz Fischer, s-a întâlnit chiar cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, la Teheran, devenind primul lider din Uniunea Europeană care vizitează Iranul după mai mult de zece ani. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă comună, în urma întrevederii.

CITIŢI ŞI:Traian Băsescu: România NU trebuie să primească refugiați/ Țările occidentale care au provocat haosul din Libia și Siria să-și asume responsabilitatea

- Advertisement -

„Iranul va sta la orice masă, dacă va vedea că un viitor sigur, stabil şi democratic pentru Siria este scopul negocierilor. Suntem pregătiţi să discutăm cu toate părţile, cu ţările din regiune şi din afară”, a declarat Rouhani, întrebat dacă Teheranul este dispus să discute despre conflictul sirian cu Statele Unite şi Arabia Saudită.

Ministrul spaniol de Externe a declarat de asemenea marţi că negocierile cu Assad sunt esenţiale pentru un armistiţiu în Siria.

Europa şi Statele Unite afirmă de mult timp că Assad trebuie să renunţe la putere pentru ca în Siria să fie pace. Dar lupta împotriva jihadiştilor este o preocupare majoră în prezent.

Peste 250.000 de persoane au murit în ultimii patru ani în conflictul din Siria, care a determinat mii de oameni să fugă din ţară şi să se refugieze în Europa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img