spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasămediuToni Greblă: Caprele există acolo unde au fost

Toni Greblă: Caprele există acolo unde au fost

-

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă s-a prezentat, joi, la Înalta Curte, acolo unde a avut loc ședința pentru soluționarea contestației DNA, după ce magistrații au respins solicitarea procurorilor privind măsura de arest preventiv în cazul lui Greblă, transmite b1.ro.

- Reclama -

Fostul judecător a declarat că nu a încercat să vândă cele 50 de capre și că acestea sunt exact acolo unde au fost.

„Caprele există acolo unde au fost. Se zice că aș fi încercat să înstrăinez aceste capre ca să obțin bani pentru că aveam nevoie de un împrumut. Nu aveam nevoie. Un avocat din Ploiești s-ar fi oferit să facă un proiect de contract de vânzare-cumărare, nu știu despre cine e vorba, nu am auzit de acel avocat, și l-aș fi rugat pe el. Dacă se dorea un astfel de proiect de vânzare-cumpărare, l-aș fi făcut eu, n-aș fi apelat la nu-știu-ce avocat din Ploiești”, a declarat Greblă.

Acesta le-a explicat jurnaliștilor prezenți că se consideră nevinovat și că va încerca, în continuare, să demonstreze acest lucru. De asemenea, Greblă a mai spus că nu vrea să intre în detalii privind dosarul pentru a nu se interpreta drept încălcare a obligațiilor pe care le are.

„Nu există niciun argument rațional pentru ca în această fază a dosarului să fie luată o măsură preventivă. E o poveste aceasta ( cu caprele, n.red) și nu vreau să o reiau. Nu am de gând deocamdată nu am altă preocupare decât de a încerca să dovedesc că nu amnicio contribuție la săvârșirea acuzațiilo”, a afirmat Greblă.

Fostul judecător constituţional Toni Greblă a fost reţinut pentru 24 de ore, în urmă cu o săptămână, de procurorii DNA, după ce a fost chemat la audieri în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

„În perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Greblă a efectuat, prin intermediari, şi în mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vânzare-cumpărare, prin care să ascundă calitatea de proprietar al animalelor din fermă, în vederea valorificării acestora”, se arată în motivarea procurorilor privind reținerea lui Greblă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img