spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeTomac: Dodon a acționat ca un angajat al Rusiei și al mafiei...

Tomac: Dodon a acționat ca un angajat al Rusiei și al mafiei ruse

-

”El nu a fost prorus, el este omul Kremlinului la Chișinău. Dincolo de faptele pentru care este anchetat, acest om a acționat ca un angajat al Rusiei și al mafiei ruse, în mod special in perioada în care a fost Președinte al R. Moldova”, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac despre fostul președinte pro rus Igor Dodon.

- Reclama -

Reamintim că procurorii moldoveni percheziționează marți locuința lui Igor Dodon. Acesta este anchetat pentru șase infracțiuni, printre care corupție și trădare de țară.

Presa moldoveană a relatat în dimineața zilei, citând surse de la Procuratura Anticorupție, că fostul președinte Igor Dodon, lider de onoare al Partidului Socialiștilor și președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse ar fi fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar penal fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Reținerea ar fi avut loc în cadrul perchezițiilor efectuate de procurori anticorupție, ofițeri CNA și SIS la domiciliul lui Dodon și în alte spații și imobile „deținute prin persoane interpuse”.

Pe 18 mai, Procuratura Generală a inițiat o urmărire penală pe marginea înregistrărilor video din vara anului 2019 în care Igor Dodon, pe atunci șef al statului, lider informal al Partidului Socialiștilor, discută cu fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, despre o pungă de plastic. Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, care a publicat imaginile video în 2020, susținea că în pungă ar fi bani.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img