spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeTomac a primit din partea Patriarhului Daniel cu prilejul celebrării a 30...

Tomac a primit din partea Patriarhului Daniel cu prilejul celebrării a 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei distincția Ordinul “Maica Domnului Rugătoarea”

-

Mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Am trăit la Chișinău una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Preaferictul Părinte Patriarh mi-a oferit, cu prilejul celebrării a 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei, distincția Ordinul “Maica Domnului Rugătoarea”. Îi sunt profund recunoscător Întâistătătorului nostru pentru această imensă onoare. Fac promisiunea de a purta crucea primită cu smerenie și iubire față de Dumnezeu și poporul nostru, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

- Reclama -

Românii de la est de Prut au fost lipsiți în perioada sovietică de limba română și credință. Odată cu ocuparea Basarabiei în 1944, Biserica Ortodoxă Română a fost interzisă, la fel și limba română. Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice, limba română a revenit drept limbă oficială în tânărul stat creat, R. Moldova, iar Patriarhia Română a reactivat, în 1992, activitatea Mitropoliei Basarabiei.Timp de trei decenii, Mitropolia Basarabiei a avut un rol esențial în procesul de unire spirituală a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.La această aniversare cu totul specială, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei, i-a invitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, pe Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, precum și pe ierarhii episcopiilor românești din R. Moldova.A fost divin!, a mai spus Tomac.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img