spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeTitus Corlățean a fost ales reprezentant al Comisiei pentru afaceri juridice și...

Titus Corlățean a fost ales reprezentant al Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE la Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO)

-

În cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului  Europei (APCE), eveniment care se desfășoară la Strasbourg, în perioada 24-28 ianuarie 2022, senatorul Titus Corlățean a fost ales reprezentant al Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE la Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO).
GRECO este un organism prestigios al Consiliului Europei, înființat în 1999, care urmărește monitorizarea respectării de către statele membre a standardelor Organizației de la Strasbourg în materia prevenirii și combaterii corupției. Această instituție a Consiliului Europei oferă totodată consiliere statelor membre în identificarea deficiențelor în politicile naționale anticorupție, susține reformele legislative, instituționale și practice necesare în acest domeniu și constituie o platformă pentru diseminarea bunelor practici existente în statele membre cu privire la prevenirea și detectarea corupției.
Mandatul senatorului Corlățean de reprezentant al Comisiei APCE pentru afaceri juridice și drepturile omului la GRECO urmează a fi exercitat pe parcursul acestui an.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...