spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeTitus Corlățean: 15 martie 2023. Aș vrea să le comunic domnului Președinte...

Titus Corlățean: 15 martie 2023. Aș vrea să le comunic domnului Președinte al României, KWI și domnului ministru al afacerilor externe, BA, că suntem în miezul zilei de 15 martie 2023. Ați cerut clarificări autorităților ucrainene pe 16 februarie a.c. și ați menționat public că pe 15 martie vasele românești vor măsură șenalul abuziv devenit generos de navigabil pe Bîstroe și Chilia. Mai trece o zi și suntem puși în fața faptului împlinit de vecinul nostru pe fundalul somnului netulburat al decidenților politico-diplomatici de la București

-

15 martie 2023. Aș vrea să le comunic domnului Președinte al României, KWI și domnului ministru al afacerilor externe, BA, că suntem în miezul zilei de 15 martie 2023. Unii sărbătoresc azi în culori verzi, albe, roșii, cu sau fără autonomie (asta e problema lor), dar alții încă se încăpățânează să simtă, să vorbească și să acționeze în roșu, galben și albastru Mesajul meu este de fapt: ați cerut clarificări autorităților ucrainene pe 16 februarie a.c. și ați menționat public că pe 15 martie vasele românești vor măsură șenalul abuziv devenit generos de navigabil pe Bîstroe și Chilia, afirmă pe Facebook senatorul PSD Titus Corlățean, fost ministru de externe.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE TITUS CORLĂȚEAN:

- Advertisement -

La o lună de la solicitarea de „clarificări” și ulterior de la „acordul” verbal ucrainean, România nu a primit nici de unele, nici de altele.. Iar din ce spune Ministerul Transporturilor, vasele românești așteaptă cu încredere și entuziasm la Mila 23- Periprava acordul ucrainenilor, ce trebuia transmis/ obținut (dacă MAE ar fi făcut demersuri serioase sau, mai știi, KWI ar fi dat și domnia sa un telefon la Kiev..) în scris până astăzi.

Mai trece o zi și suntem puși în fața faptului împlinit de vecinul nostru și candidat la aderarea la UE, cu sau fără război de agresiune, pe fundalul somnului netulburat al decidenților politico-diplomatici de la București. O simplă constatare obiectivă, cu gust amar.

- Advertisement -

P.S.1 Crede cineva că Parlamentul României va spune DA, la momentul cuvenit, pentru cineva care nu îndeplinește criteriile politice (și celelalte) de aderare la UE? Eu nu cred.

P.S. 2 Devin tot mai interesat, ca Președinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului, să reușesc ceea ce nici măcar membrii Guvernului României nu au reușit: să îmi arunc privirea asupra „derogării excepționale” acordate de MAE român în 2022 guvernului de la Kiev, pentru a ..face chestiuni pe canalele menționate. Documentul menționat, despre care gurile rele afirmă că ar fi clasificat (de ce, oare?), îmi generează dilemele de altă dată ale marelui poet național, care privea la „icoana stelei ce-a murit…Era pe când nu s-a zărit, Azi o vedem și…nu e.” Adică o fi documentul, nu mai e, are caracter public, e clasificat? În orice caz, pentru comisia de specialitate a Senatului trebuie să devină accesibil. Așa că institutional voi face ceea ce trebuie..

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img