spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeTiraspol: Moldova încearcă să folosească Transnistria ca ostatic pentru a exercita presiuni...

Tiraspol: Moldova încearcă să folosească Transnistria ca ostatic pentru a exercita presiuni asupra Rusiei. Transnistria a fost nevoită să închidă întreprinderile industriale din cauza scăderii cu 40% a livrărilor de gaze

-

Moldova încearcă să folosească Transnistria ca ostatic pentru a exercita presiuni asupra Rusiei, a declarat miercuri Vadim Krasnoselsky, liderul nerecunoscutei Republici Transnistrie.

- Reclama -

„După părerea mea, unii lideri moldoveni vor să folosească Transnistria ca ostatic în relațiile cu Rusia, pentru a profita de faptul că acesta este un teritoriu cu o populație preponderent vorbitoare de limbă rusă și că acolo sunt mulți cetățeni ruși. Evident, ei speră că Rusia nu îi va lăsa în frig și va fi obligată să furnizeze Republicii Moldova cu energie electrică ieftină, să trișeze gazul în cantitatea de care are nevoie conform contractului”, a spus el.

Potrivit lui Krasnoselsky, Transnistria a fost nevoită să închidă întreprinderile industriale din cauza scăderii cu 40% a livrărilor de gaze în noiembrie. El a spus că Chișinăul, care este cuprins de protestele antiguvernamentale la nivel local, este interesat de răspândirea instabilității. „Vrea să exporte proteste. De ce oamenii ies în stradă doar în Moldova? <…> Poate ucide păsările dintr-o singură piatră: să lase oamenii fără locuri de muncă și să ne închidă întreprinderile pentru a ne slăbi din punct de vedere economic și a șantaja Rusia”. bănuie el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img