spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Pe teritoriul României şi-au găsit refugiul 2,7 milioane de ucraineni....

Premierul Ciucă: Pe teritoriul României şi-au găsit refugiul 2,7 milioane de ucraineni. Există în continuare planuri viitoare pentru a putea să facilităm deschiderea mai multor puncte de trecere a frontierei

-

Premierul Nicolae Ciucă a a declarat, joi, la deschiderea punctului de frontieră de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk că există în continuare planuri viitoare pentru a putea să facilităm deschiderea mai multor puncte de trecere a frontierei. El a arătat că pe teritoriul României şi-au găsit refugiul 2,7 milioane de ucraineni şi a menţionat că va discuta cu premierul Ucrainei despre drepturile minorităţilor din ambele ţări, pentru că ”avem responsabilitatea să ne asigurăm că este asigurat acel climat pentru exercitarea plenară şi sustenabilă a drepturilor care le revin”.

- Reclama -

”Există în continuare planuri viitoare pentru a putea să facilităm deschiderea mai multor puncte de trecere a frontierei şi există planuri la nivelul Uniunii Europene care integrează şi în interiorul cărora trebuie să ne aliniem, astfel încât să avem o dezvoltare coerentă a acestor facilităţi”, a afirmat Ciucă.

”Vom continua să ne coordonăm în continuare activitatea, astfel încât aşa cum au fost prezentate cu speranţă de către cei care s-au ocupat de inaugurearea acestui punct, să reuşim ca nu peste mult timp să deschidem alte puncte de trecere a frontierei, a precizat premierul.

Şeful Executivului a mai arătat că va discuta cu premierul Ucrainei şi despre rolul pe care comunitatea românească îl joacă în acest ansamblu al acţiunilor desfăşurate pentru apărarea Ucrainei. ”Cetăţenii români au demonstrat că sunt loiali şi fideli statului ucrainean şi sunt convins că acest lcuru îl apreciază şi l-au apreciat, aşa cum am constatat şi la întâlnirile avute la Kiev cu preşedintele Zelenski şi cu premierul”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, arătând că ”este cât se poate de onest să discutăm despre drepturile comunităţilor, atât cea românească din Ucraina cât şi cea ucraineană din România”.

”Pe teritoriul României şi-au găsit refugiul 2,7 milioane de ucraineni, parte dintre ei au ales să rămână în ţara noastră”, a ţinut să menţioneze premierul Ciucă, adăugând că atât cetăţenii români cât şi statul român au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i sprijini în aceste momente grele.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img