spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeȚINTA: Hotel Trump

ȚINTA: Hotel Trump

-

Preşedintele american Donald Trump riscă să fie obligat să ofere documente financiare pe care până acum a refuzat să le comunice, în cadrul unei anchete pentru corupţie care vizează încasări primite de hotelul său din Washington de la oficiali străini, relatează AFP și Agerpres.

- Reclama -

Procurorii din Washington şi din statul vecin Maryland vor trimite în curând citaţii către 13 entităţi private având legături cu miliardarul american, printre care trustul său şi managementul Hotelurilor Trump, pentru a obţine aceste documente, au transmis marţi serviciile lor.

Ei vor trimite de asemenea citaţii şi către cinci entităţi publice, printre care şi Trezoreria, care dispune de toate declaraţiile fiscale, şi către 18 firme concurente ale Hotelului Trump, la o zi după decizia unui judecător care a autorizat aceste solicitări.

Cei doi procurori, Karl Racine şi Brian Frosh, îl acuză pe preşedintele Trump că a primit fonduri de la guverne străine, ceea ce înseamnă o încălcare a Constituţiei americane.

„Clauza privind plăţile” interzice oricărei persoane care ocupă o funcţie publică „să accepte cadouri, plăţi, funcţii sau orice fel de titlu de la vreun rege, prinţ sau stat străin” fără acordul Congresului.

Conform plângerii, preşedintele Trump este vinovat de conflict de interese, pentru că nu s-a distanţat suficient de grupul său economic.

După instalarea sa la Casa Albă în ianuarie 2017, magnatul imobiliar le-a transferat fiilor săi gestionarea afacerilor sale, dar şi-a păstrat toate acţiunile la Trump Organization.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img