spot_img
19.2 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăAnalizeProcuror DNA și un judecător prinși în dosarul colonelului Dragomir

Procuror DNA și un judecător prinși în dosarul colonelului Dragomir

-

Lucruri de-a dreptul explozive se intampla in dosarul colonelului SRI (r) Daniel Dragomir. Curtea de Apel Bucuresti a dispus sesizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie fata de procurorul militrar DNA Mihai Gheorghe in vederea efectuarii urmaririi penale pentru obstructionarea justitiei si fata de judecatorul CAB Florin Purigiu in vederea efecturarii urmaririi penale fata de abuz in serviciu si fals intelectual. Decizia a fost luata la termenul din 14 noiembrie 2018 de catre judecatorii CAB Ovidiu Richiteanu Nastase si Ciprian Ghita, cei care judeca dosarul colonelului Daniel Dragomir, dosar in care ofiterul SRI a fost trimis in judecata de DNA, dar achitat la fond pentru toate pretinsele acuzatii de coruptie pentru care a fost tinut in arest preventiv 192 de zile, primind in schimb o condamnare cu chiu, cu vai la 1 an cu suspendare pentru participatie improrie la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Sesizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie vine dupa ce Daniel Dragomir, a facut o dezvaluire de proportii. Mai exact, Dragomir a devoalat faptul ca procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi mintit judecatorul fondului, Mihai Balanescu de la Tribunalul Bucuresti. Procurorul DNA Mihai Gheorghe ar fi refuzat sa ii puna la dispozitie judecatorului Balanescu o serie de documente pe care acesta le ceruse, pe motiv ca nu le-ar detine, documente care in realitate se aflau la DNA inca dinainte de arestarea colonelului SRI, scrie Lumea Justiției

- Reclama -

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

Solutia pe scurt: Acorda termen de judecata la data de 7 decembrie 2018, ora 11:00, sala p-134 pentru cand se citeaza martorul Daniel Constantin, conform procedurii obisnuite si martorii Vatafu Catalin si Diaconu Gelu Stefan cu mandate de aducere.

Dispune trimiterea sesizarii la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, competenta sa efectueze urmarirea penala, cu privire la procuror Mihai Gheorghe sub aspectul savarsirii infractiunii de obstructionarea justitiei prev. de art. 271 lit. b din Codul penal si cu privire la judecatorul Purigiu Florin sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 297 cod penal si de fals intelectual prevazut de art. 321 cod penal. Sesizarii ii vor fi atasate, în copie, actele depuse la dosarul prezentei cauzei de avocatul inculpatilor, incheierea de sedinta din 30.04.2014 pronuntata in dosarul nr. 14738/3/2014 al Tribunalului Bucuresti, precum si o copie a incheierii de sedinta de la termenul de astazi, pentru verificarea aspectelor semnalate, din perspectiva penala.

Emite adresa catre Tribunalul Bucuresti – departamentul informatii clasificate pentru a inainta in conditii de confidentialitate, conform dispozitiilor legale, adresa nr. 001012981 din 5.01.2016 a SRI UM 0198, inregistrata sub nr. 0092 din 06.01.2016, la compartimentul informatii clasificate al Tribunalului Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica azi, 14.11.2018”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img