spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeTimișoara poate pierde în fața sârbilor de la Novi Sad

Timișoara poate pierde în fața sârbilor de la Novi Sad

-

Municipiul Timişoara ar putea rata ocazia de a avea în anul 2021, al Capitalei Culturale Europene, un muzeu al premierelor timişorene, bănăţene, naţionale şi mondiale, create în Banat, din lipsă de spaţiu, în timp ce şansa li se poate deschide sârbilor de la Novi Sad.

În prezent, un loc temporar pentru circa 150 de exponate a fost oferit în mansarda Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii de Vest Timişoara, dar respectiva expoziţie se închide în 14 februarie.

Pentru că nu are perspectiva unei locaţii pentru muzeu, în Timişoara, iniţiatorul proiectului, preşedintele Societăţii Inventatorilor din Banat (SIB), Remi Rădulescu, a declarat, pentru AGERPRES, că a primit deja oferte de a deschide obiectivul la Novi Sad.

„Ar fi păcat ca Timişoara să piardă şansa de a avea un astfel de muzeu, şi să fie făcut la Novi Sad. Pe de-o parte, pentru că un astfel de muzeu arată lumii inteligenţa, cultura şi creativitatea locului, dar şi pentru că oraşului îi lipsesc aproape total muzeele, iar turiştii care vin în 2021 aici nu prea au obiective de vizitat”, a afirmat Remi Rădulescu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...