spot_img
29.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăDezvaluiriPolonia sprijină preşedinţia României la Consiliul UE: Un purtător de cuvânt al...

Polonia sprijină preşedinţia României la Consiliul UE: Un purtător de cuvânt al statelor din Europa de Est şi Centrale

-

Polonia sprijină preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene şi este convinsă că ţara noastră va reprezenta şi statele din Europa Centrală şi de Est, a declarat, miercuri, ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz, la o conferinţă de presă alături de omologul său român, Teodor Meleşcanu, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Vizita mea arată, de asemenea, implicarea noastră în colaborarea cu toţi partenerii din Uniunea Europeană, cât şi dorinţa de a găsi soluţii acceptate de toată lumea şi decizii care să construiască viitorul Uniunii Europene. Anul acesta vom sărbători 100 de ani de la încheierea relaţiilor diplomatice dintre Polonia şi România şi este un punct simbolic de referinţă al acţiunilor noastre”, a afirmat ministrul polonez de Externe, potrivit traducerii oficiale.

Oficialul polonez a vorbit despre susţinerea pe care ţara sa intenţionează să o acorde României, ca preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene.

„Polonia va sprijini preşedinţia României în realizarea priorităţilor importante şi bine determinate. Suntem convinşi că prietenii din România vor răspunde acestor provocări foarte bine, ca un purtător de cuvânt al statelor din Europa de Est şi Centrale, care sunt o parte integrantă a Europei”, a subliniat el.

Vorbind despre preşedinţia ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene, Teodor Meleşcanu a afirmat că România va urmări insistent promovarea coeziunii ca valoare comună europeană, depăşirea diviziunilor dintre ţările membre şi identificarea unor modalităţi de consolidare a rolului Uniunii Europene.

„Am salutat abordarea noastră comună în favoarea unui buget echilibrat şi care să menţină politica de coeziune şi Politica Agricolă Comună ca principale poziţii şi politici ale viitorului buget şi care să ofere în acelaşi timp un răspuns adecvat noilor provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană în această perioadă”, a punctat Meleşcanu.

El a evidenţiat că România şi Polonia au opinii asemănătoare cu privire la perspectiva europeană a Balcanilor de Vest. „Am reafirmat angajamentul faţă de consolidarea politicii de extindere pe care o sprijină şi România şi Polonia, precum şi viziunile noastre care coincid în mare măsură pe toate liniile de acţiune referitoare la parteneriatul estic, la sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova”, a spus şeful diplomaţiei române.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...