spot_img
3.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDezvaluiriThe Wall Street Journal despre cum cumpără în secret Occidentul petrol rusesc

The Wall Street Journal despre cum cumpără în secret Occidentul petrol rusesc

-

Țările occidentale cumpără petrol rusesc, ascunzând proveniența acestuia, este concluzia la care a ajuns cotidianul american The Wall Street Journal studiind rutele urmate de petroliere, scrie agenția TASS. 

În aprilie, exportul de petrol rusesc în Uniunea Europeană a crescut cu 1,6 milioane de barili pe zi, comparativ cu luna martie. O mare parte din această cantitate a fost încărcată în petroliere cu mențiunea ”destinație necunoscută”. WSJ a stabilit că, în aprilie, astfel de petroliere au fost încărcate, în Rusia, cu 11,1 milioane barili de țiței. Este mai mult decât s-a trimis în orice altă țără care cumpără petrol din Rusia. 

- Reclama -

Analiștii și traderii consultați de WSJ consideră că mențiunea ”destinație necunoscută” indică faptul că petrolul ajunge pe nave mult mai mari, unde este amestecat cu petrol din alte surse, pentru a ascunde proveniența carburantului. 

Cu ajutorul site-urile de internet care urmăresc deplasarea petrolierelor, cotidianul american a stabilit că săptămâna trecută pe o navă ce naviga din portul sud-corean Incheon spre Rotterdam, în Olanda, a fost încărcat petrol de pe trei petroliere venite din porturile rusești Primorsk și Ust-Luga. 

Oferta pieței cuprinde, de asemenea, amestecuri de petrol turkmen și leton, care conțin o mare cantitate de țiței rusesc. 

Importurile de petrol din Rusia au fost interzise în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. La rândul lor, țările europene analizează un embargou asupra petrolului rusesc, dar anumite state au declarat deja că au sistat complet achizițiile de carburant din Rusia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img