spot_img
20.8 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăAnalizeServiciul de Informații și Securitate moldovean (SIS) s-a întrunit în ședință de...

Serviciul de Informații și Securitate moldovean (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență după ce sediul Securității din Tiraspol a fost atacat cu aruncătoare de grenade

-

Miliția din regiunea transnistreană spune că sediul așa-numitului Minister al Securității (MGB) de la Tiraspol a fost atacat luni, în jurul orei 17.00. Clădirea a fost avariată la etajele superioare.

Miliția transnistreană a postat un comunicat și imagini în rețeaua Telegram.

- Advertisement -

Martorii oculari spun că s-au auzit zgomote puternice, iar în clădirile de locuințe din vecinătate au fost geamuri sparte. Nu există informații despre eventuale victime. Circulația în preajma clădirii a fost oprită.

La fața locului au sosit salvatorii și pompierii. Autoritățile separatiste au informat că atacul s-ar fi făcut cu aruncătoare cu grenade. Un asemenea obiect apare în fotografiile de la fața locului.

- Advertisement -

La Chișinău, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, relatează TV8. Directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a declarat că serviciul colectează informații . „Preventiv este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Esaulenco.

Incidentul de la Tiraspol a avut loc la puțin timp după ce ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko dăduse asigurări luni că cetățenii ruși din Transnistria nu sunt expuși riscurilor, iar Moscova dorește în continuare rezolvarea problemei transnistrene pe cale pașnică.

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război civil care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Acest teritoriu, care numără circa 500.000 de locuitori, este însă puternic dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.AGERPRES/(AS – editor: Adriana Matcovschi, editor online: Alexandru Cojocaru)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img