spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeThe Times acuză Rusia că amplifică «Gilets jaunes»

The Times acuză Rusia că amplifică «Gilets jaunes»

-

Autorităţile franceze au lansat verificări după multiplicarea conturilor false destinate să amplifice, pe reţelele sociale, contestaţia exprimată de „vestele galbene„, au informat sâmbătă surse apropiate dosarului, relatează AFP și Agerpres.

- Reclama -

Secretariatul general al apărării şi securităţii naţionale (SGDSN) se ocupă de coordonarea verificărilor în curs, a explicat această sursă.

Serviciile franceze sunt atente la manipularea informaţiei, dar este prea devreme să se pronunţe în legătură cu afirmaţiile cotidianului britanic The Times care crede a şti că sute de conturi false alimentate de Rusia caută să amplifice revolta „vestelor galbene„, potrivit unei alte surse apropiate dosarului.

Este un subiect care necesită investigaţii adânci şi complexe, a precizat sursa.

Potrivit publicaţiei britanice, care a citat analize efectuate de societatea de securitate cibernetică New Knowledge, circa 200 de conturi de Twitter difuzează fotografii şi înregistrări video ale unor persoane grav rănite de poliţie, presupuse „veste galbene”, în timp ce imaginile prezintă evenimente fără nicio legătură cu manifestaţiile care se desfăşoară în Franţa de mai multe săptămâni.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...