spot_img
32.8 C
București
vineri, august 19, 2022
Acasă#CentenarCine e românul acuzat că l-a plătit pe Trump de Centenar

Cine e românul acuzat că l-a plătit pe Trump de Centenar

-

Consulatul general al României din oraşul american Chicago a celebrat Ziua Naţională într-un hotel aparţinând familiei preşedintelui SUA, Donald Trump, anunţă o organizaţie non-guvernamentală din Statele Unite.

- Reclama -

”Într-un alt aparent exemplu în care un guvern străin plăteşte pentru a organiza un eveniment la o proprietate din care preşedintele Donald Trump încă obţine profit, Consulatul General al României în Chicago a celebrat Centenarul Marii Uniri la Hotelul Trump International din Chicago (…)”, anunţă organizaţia Cetăţeni pentru Responsabilitate şi Etică din Washington (Citizens for Responsibility and Ethics in Washington-CREW).

Tiberiu Trifan (foto) a fost trimis consul la Chicago de Dacian Cioloș, a fost secretar de stat în MAI sub ministrul Petre Tobă. A fost consul în Italia şi la Chişinău. A mai fost secretar de stat în MAI în 2009 când ministerul era condus de Liviu Dragnea şi apoi de Dan Nica (PSD). La finalul lui 2009, Trifan a plecat la MAE pe postul de director al programului Schengen. Ministerul era condus de Theodor Baconschi.

În perioada comunistă, din 1988, a fost grănicer.

Comisarul şef de poliţie Tiberiu Florean Trifan a fost numit, în ianuarie 2009, de ministrul Gabriel Oprea la comanda Departamentului Schengen, după ce a condus Direcţia Generală Schengen.

În timpul guvernului Boc, Trifan a fost trimis consul la Chişinău.

În martie 2015, gazetaromânească.com a scris că mai mulţi actuali şi foşti funcţionari din secţia consulară a Ambasadei României de la Roma, l-au descris pe Trifan ca fiind „un zbir”. Funcţionarii îi reproşau „luarea unor decizii arbitrare, organizarea muncii, cu multe ore suplimentare neplătite, gestionarea netransparentă a convenţiilor civile pe baza cărora lucrează funcţionarii care nu au grad de consul”. 

În aprilie 2015, Evenimentul Zilei reia subiectul, cu reacţia Ministerului de Externe care susţine că nu s-au înregistrat reclamaţii privind comportamentul lui Trifan.

Publicaţia mai scrie că pe site-ul MAE, numele lui Tiberiu Florea Trifan apare la categoria „respinși” după prima probă, testul grilă, la Concurs de admitere în Corpul Diplomatic şi Consular al României pe 2014. 

Potrivit declaraţiilor de avere de pe site-ul MAE, în perioada în care Trifan a fost consul la Chişinău, soţia sa, Gabriela Elena Trifan, detaşată şi ea de la MAI, a fost referent principal la Ambasada României din R. Moldova.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...