The Telegraph: Doi români reținuți în ancheta atacului din Londra

0
89

Poliţia britanică a efectuat, în cadrul anchetei privind atacurile teroriste, percheziţii în apartamentul în care locuiau doi cetăţeni români şi un somalez, afirmă un martor citat de publicaţia The Guardian, în timp ce cotidianul The Telegraph susţine că românii au fost reţinuţi. Ambasada României verifică dacă printre persoanele reţinute în urma atentatelor de la Londra se numără cetăţeni români, a declarat, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României, Dan Mihalache, precizând că, deocamdată, Ministerul român al Afacerilor Externe nu poate confirma sau infirma informaţiile.

Am rugat ataşatul de Interne să se intereseze cu privire la acest caz. Până în acest moment, avem doar informaţia că 12 persoane au fost reţinute„, a afirmat duminică seară, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Ambasadorul României a făcut aceste declaraţii după ce presa britanică a relatat că doi români ar fi fost reţinuţi în ancheta privind atentatul.

Potrivit unui martor citat de cotidianul The Guardian, autorităţile britanice au percheziţionat un apartament situat în zona Barking, în cartierul East Ham din Londra.