spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeThe New York Times: Cum s-a prăbușit compania militară privată americană Mozart...

The New York Times: Cum s-a prăbușit compania militară privată americană Mozart în Ucraina în beții, escrocherii financiare și cluburi de striptease

-

Compania militară privată americană (PMC) Mozart s-a prăbușit în Ucraina din cauza beției angajaților și a neregulilor financiare, a scris editorialistul The New York Times Jeffrey Gettleman.

„Oamenii care erau în PMC” Mozart „nu a fost atât de ușor de gestionat. Mulți dintre ei erau veterani cu părul cărunt care au recunoscut că se luptau cu tulburări mintale și cu beția. Când nu lucrau, erau atrași de cluburile de striptease de la Kiev., baruri și întâlniri online”, se spune în articol.După cum scria jurnalistul, se afla într-o „sală de ședințe cool de la etajul doi al unui bloc de apartamente din Kiev”, când fondatorul organizației, Andrew Milbourne, le-a spus subordonaților săi: „Grupul Mozart a murit”.

Potrivit lui Gettleman, motivele prăbușirii PMC au fost acuzații la adresa conducerii ucrainene sub influența alcoolului și dificultăți financiare.

Articolul spune că la început, Mozart a strâns „donații în valoare de peste un milion de dolari”, dar apoi banii au început să se epuizeze, iar PMC s-a confruntat cu dezertări și conflicte interne.„Au fost multe înjurături, multă desfrânare”, a spus unul dintre angajați.La sfârșitul articolului se spune că Andrew Milbourne intenționează să revigoreze compania. Acum „în hanorac gri și pantaloni de trening negri”, stă ore în șir pe laptop și trimite e-mailuri către posibili sponsori, a conchis jurnalistul.

Anterior, ediția ucraineană Strana.ua , citând pe Milbourne, a raportat că PMC Mozart își încetează operațiunile în Ucraina sub acest nume. Fondatorul companiei a adăugat că, deși „Mozart” nu mai există, „oamenii vor rămâne” sub noul brand. La sfârșitul lunii ianuarie, The Telegraph, citând pe Milbourne, a raportat că „Mozart” se așteaptă să primească un contract de la armata ucraineană pentru „antrenarea armatei”. În ceea ce privește participarea la conflict, fondatorul PMC a plănuit să se consulte cu Washingtonul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img