spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeThe Hill: Un fiasco istoric pentru SUA și Europa

The Hill: Un fiasco istoric pentru SUA și Europa

-

Introducerea unui plafon pentru prețurile petrolului rusesc se va dovedi a fi un eșec pentru SUA și Europa, scrie Peter Doran într-un articol pentru The Hill.

- Reclama -

 „Plafonul prețului petrolului rusesc are toate semnele unui fiasco istoric iminent. Acum practic nu mai există petrol liber pe piața mondială a energiei. Prin urmare, există un risc mare ca, după introducerea restricțiilor, prețul petrolului să crească vertiginos, ” se spune în publicație.

Potrivit lui Doran, în vara SUA și aliații săi considerau o astfel de mișcare o soluție elegantă la problema reducerii veniturilor Rusiei, dar acum situația s-a schimbat complet.

„Un plafon de preț de 60 de dolari pe baril este benefic pentru Rusia, deoarece costul producerii petrolului rusesc este între 20 și 40 de dolari”, conchide autorul. Săptămâna aceasta, țările G7, UE și Australia au convenit să limiteze prețul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril. Decizia care se referă la transporturile pe mare ar trebui să intre în vigoare concomitent cu embargoul UE din 5 decembrie pentru țiței și din 5 februarie pentru produse petroliere.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img