spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeScandalul refugiaților ucrainieni îngroapă un land german/ Baden-Württemberg: Avem mai mulți refugiați...

Scandalul refugiaților ucrainieni îngroapă un land german/ Baden-Württemberg: Avem mai mulți refugiați decât toată Franța

-

Autoritățile statului federal german Baden-Württemberg, care a primit deja mai mulți refugiați din Ucraina decât întreaga Franță, face apel la conducerea Germaniei să pledeze de urgență pentru o repartizare echitabilă a noilor sosiți între țările UE, relatează ziarul Bild.

„Baden-Württemberg a primit deja peste 141.000 de refugiați din Ucraina. Potrivit acestui indicator, statul federal depășește toată Franța”, scrie ziarul, citând cuvintele reprezentantului statului care se ocupă de problemele migrației, Siegfried Lorek ( CDU).

- Advertisement -

„Prin urmare, solicităm urgent guvernului federal să pledeze pentru o distribuție echitabilă și echilibrată la nivel european și să ia măsuri adecvate pentru a atenua supraîncărcarea capacităților de recepție în state și municipalități”, a explicat Lorek.

Anterior, ministrul Justiției din Baden-Württemberg, Marion Gentges (CDU), a avertizat deja că situația cu cazarea refugiaților este dificilă, deoarece toate capacitățile de primire funcționează la limita capacităților lor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img