spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasămediuThe Guardian, despre excluderea Prinţului Nicolae: Fermecător şi frumos, părea un moştenitor...

The Guardian, despre excluderea Prinţului Nicolae: Fermecător şi frumos, părea un moştenitor ideal/ Casa Regala i-a cerut lui Nicolae sa paraseasca Romania

-

Cotidianul britanic The Guardian dedică un articol amplu excluderii Prinţului Nicolae din Casa Regală a României de către bunicul său, Regele Mihai. The Guardian scrie că după ce prinţul nu mai este în linia de succesiune a Casei Regale a României circulă unele zvonuri privind cauzele care stau la baza acestei decizii, scrie gandul.info.

„Fermecător şi frumos, el este un ecologist convins, sportiv entuziast şi susţinător al actelor de caritate pentru copiii aflaţi în nevoie. El s-a mutat din palat, pentru că firmele de pizza nu-i aduceau comanda atunci când el voia să mănânce pizza”, scrie The Guardian.

„La acest moment Regele crede că cel mai bine pentru Nicolae este să-şi urmeze idealurile în afara României, în afara liniei de succesiune şi în afara familiei regale”, a spus Ioan Luca Vlad, consilierul Casei Regale, citat de The Guardian.

Decizia excluderii Prinţului Nicolae, mai scriu ziariştii britanici, a adus unele speculaţii în România şi nu numai în privinţa greşelilor pe care le-ar fi făcut.

„Născut în Elveţia, crescut în Marea Britanie, Nicolae a fost numit formal al treilea în linia de succesiune la tron în urmă cu cinci ani, când s-a şi mutat în România să-şi ia în serios rolul neoficial”, scriu britanicii.

Englezii pun în discuţie mutarea Prinţului Nicolae de la Palatul Elisabeta, unde stătea împreună cu mătuşa sa Margareta şi soţul acesteia Radu Duda. „El şi-a închiriat un aprtament aflat la 15 minute de mers de Palatul Elisabeta, apartament aflat lângă un parc unde el îşi putea scoate la plimbare câinele lui din rasa Jack Russell terrier”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img