spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăEconomieAgriculturaThe Bankers non grata în BNR a intrat în Guvern

The Bankers non grata în BNR a intrat în Guvern

-

Eleodor Mandreș a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice printr-o decizie a premierului Mihai Tudose publicată miercuri în Monitorul Oficial.

- Reclama -

El a fost propus in 2012 pentru postul de vicepresedinte al Eximbank, care revenea PNL, dar a fost respins de Banca Nationala,

Eleodor Mandreș a fost secretar de stat în Ministerul Finațelor  în 2014 timp de două săptămâni. În casa lui din București funcționează firma care operează clubul The Bankers din Centrul Vechi.

Mandreș a fost și asociat în firmă, dar a ieșit oficial din afacere în urmă cu 4 ani.  El a mai reprezentat Ministerul Finanțelor în adunarea generală a acționarilor CEC Bank, activitate pentru care a fost primit peste 195.000 lei. În trecut, el a mai lucrat pentru băncile ING și Eximbank.

El este considerat unul din mogulii cluburilor din Centrul Vechi.

The Banker’s Pub s-a deschis in mai 2012 si este un loc special conceput pentru clientela din domeniul bancar.

Mandres a fondat clubul The Bankers din Centrul Vechi al Capitalei, alaturi de Sergiu Diaconu, dar la finele lui 2012 a cesionat actiunile firmei care detine localul catre Vasile-Ioan Pop.

Mihai Eleodor Mandres, fost chief dealer pe piata valutara la ING Bank si propus in 2012 pentru postul de vicepresedinte al Eximbank, care revenea PNL, dar a fost respins de Banca Nationala, a fost numit în 2014 de premierul Victor Ponta in functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor,

El era considerat un apropiat al PNL.

De altfel, în 2014, a ieșit din Guvern după ruperea USL la doar 2 săptămâni de la numire.

În 2008, Mandreş era chief dealer la ING Bank, în echipa condusă atunci de Florin Cîţu, actualmente senator PNL, iar ulterior a plecat la Eximbank.

Conform declarației de avere din 2014, acesta are o avere impresionantă. 

Și Sergiu Diaconu fondator împreună cu Mandreș al The Bankers a lucrat tot în domeniul bancar. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...