spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeThe American Conservative: Evenimentele din Ucraina se dezvoltă la fel ca în...

The American Conservative: Evenimentele din Ucraina se dezvoltă la fel ca în Irak

-

Statele Unite nu și-au învățat lecția de la invazia Irakului și sunt în pericol de a-și repeta greșelile în Ucraina, scrie editorialistul Bradley Devlin într-un articol pentru The American Conservative.

- Reclama -

„La 20 de ani de la invazia SUA  este greu să găsești pe cineva care să susțină în continuare acel război. Mulți dintre cei care au întors spatele Irakului susțin totuși pe deplin Ucraina”, a spus el.

Potrivit autorului, analizând eșecurile Washingtonului în Orientul Mijlociu , în special în Irak, se poate trage o concluzie dezamăgitoare despre criza actuală – evenimentele din Ucraina se dezvoltă conform unui scenariu similar.

Pe 20 martie 2003, Statele Unite și aliații au lansat Operațiunea Shock and Awe, o operațiune militară menită să răstoarne regimul liderului irakian Saddam Hussein. Pretextul intervenției l-au constituit acuzațiile că țara deține arme de distrugere în masă.Războiul a dus la moartea a peste 100.000 de civili, a escaladat conflictul dintre suniți și șiiți, a creat haos în Irak și a creat terenul pentru formarea „Statului islamic”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img