spot_img
10 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăExterneTexasul polar și scandalul senatorului republican Ted Cruz care a șters-o la...

Texasul polar și scandalul senatorului republican Ted Cruz care a șters-o la căldurică în Cancun

-

Senatorul republican din Texas Ted Cruz a fost criticat joi pentru că a plecat în staţiunea balneară mexicană Cancun, într-un moment în care statul său este afectat de un val de frig cu totul neobişnuit, relatează AFP conform Agerpres.

Senatorul a plecat miercuri, alături de familie, cu avionul la Cancun, abandonându-i pe alegătorii săi în mijlocul unei crize fără precedent.

- Advertisement -

Polemica a început atunci când au apărut fotografii în care senatorul putea fi văzut pe aeroportul din Houston şi la bordul unui avion care se îndrepta spre celebra destinaţie turistică tropicală, situată în peninsula mexicană Yucatan.

Într-un comunicat, senatorul a explicat că, orele de curs fiind anulate pentru restul săptămânii, fiicele sale şi-au exprimat dorinţa de a pleca în vacanţă alături de prieteni. „Dorind să fiu tată bun, am luat avionul cu ele ieri seară (miercuri) şi mă voi întoarce în această după-amiază”, a precizat el.

- Advertisement -

„Sunt, ca şi echipa mea, în contact permanent cu responsabilii locali pentru a stabili ce se întâmplă în Texas”, a mai scris senatorul, evocând penele de curent care i-au lovit statul natal.

Cel care a fost poreclit la un moment dat „‘Lyin’ Ted” (Ted Mincinosul) de Donald Trump, a căpătat un nou supranume pe Twitter – ‘Flyin’ Ted’ (Ted Zburătorul).

Într-un interviu acordat luni unui post de radio, Cruz i-a avertizat pe locuitorii din statul său în privinţa gravelor fenomenelor meteorologice care urmau să se producă, subliniind că ele s-ar putea solda cu numeroase victime.

„Nu vă asumaţi niciun risc. Asiguraţi-vă că familia este la adăpost, nu vă părăsiţi casa şi aveţi grijă de copii voştri”, a declarat el atunci.

Aproape 700.000 de gospodării şi companii au rămas fără electricitate joi dimineaţă în Texas, unde temperaturile polare au provocat o creştere spectaculoasă a consumului de electricitate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img